EVEN VOORSTELLEN

Namasté,

Mijn naam is Coby van de Watering – Elst, geboren 1949.

Vanaf mijn 25e jaar beoefen ik Yoga. De reden dat ik Yoga ben gaan doen was puur lichamelijk. Ik was erg nerveus en had daardoor, ondanks twee operaties, veel pijn in rug en ledematen. Door de beoefening van Yoga leerde ik mezelf ontspannen. Door het dagelijks oefenen van de houdingen werd mijn lichaam soepeler. Dat resulteerde in steeds minder pijn.

De achtergrond van Yoga begon mij ook steeds meer te interesseren. Vanaf die tijd ben ik me gaan verdiepen in de Oosterse filosofie en bestudeerde de klassieke en hedendaagse geschriften.

Na 12 jaar Yoga beoefenen en bestuderen ben ik de opleiding tot Yogadocent gaan volgen bij Stichting Yoga en Vedanta in Amsterdam. Deze opleiding op HBO niveau duurt 4 jaar. Pas na het behalen van een zo hoog gekwalificeerde opleiding mag men zich aansluiten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland en is men tevens lid van de Europese Yoga Unie. Alle aangesloten Yogadocenten zijn verplicht jaarlijks bijscholing te volgen. Vaak gebeurt dat voor mij in India, waar de wortels van de Yoga liggen.

Voor de Yoga filosofie heb ik mij sinds 1990 aangesloten bij het Rama Krishna Vedanta Centrum in Amstelveen, waar ik tevens bestuurslid ben. Ook bezoek ik regelmatig de heilige plaatsen in India en heb ik in 2003 een pelgrimage gemaakt naar de bron van de heilige rivier de Ganga heel hoog (4200 meter) in de Himalaya. Sinds enige tijd studeer ik Hindi, de meest gesproken taal in India.

Sinds 1990 geef ik klassieke Yoga cursussen in Bergen op Zoom, vanaf 2001 ook Dru Yoga.

Ik geef met heel veel plezier Yoga-cursussen en ben blij dat Yoga op mijn pad is gekomen en een belangrijk deel van mijn leven is geworden.

Reacties zijn gesloten.